Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Løsning på operaquiz

Januar 2018René Pape


 

Hvilken operasanger?

Sangeren er født i en by, lagt i ruiner af et af de voldsomste bombardementer under 2. verdenskrig. Hans mor var frisør, hans far var køkkenchef. Efter forældrenes skilsmisse har han i en årrække boet hos sin bedstemor, der vækkede hans interesse for musik. I denne periode sang han i et drengekor, knyttet til en af sin fødebys berømte kirker.

Siden sin debut i 1988 på Statsoperaen i Berlin har han været medlem af dette ensemble. Syv år senere debuterede han på MetropolitanOperaen i New York, hvor han indtil nu har optrådt hver eneste sæson og sunget 18 forskellige roller i over 160 forestillinger. Han betragter dog Statsoperaen Unter den Linden som sit stamoperahus – med dette kompagni har han sunget de største partier i sin imponerende karriere, herunder tre berømte konge-roller: Kong Heinrich i Lohengrin, Kong Marke i Tristan og Isolde og Kong Filip II i Don Carlos.

Han har modtaget to Grammy-priser for sine indspilninger af Mestersangerne og Tannhäuser og blev af Musical America tildelt titlen Årets Vokalist i 2002. For hans rolle i Boris Godunov udnævnte de tyske operakritikere ham som Årets sanger, og han vandt i 2009 ECHO Klassik-prisen (tysk pendant til Grammy) for sin CD med operaarier og duetter.Løsning:

René PapeDen Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk