Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Løsning på operaquiz

Sommer 2018
Yannick Nézet-Séguin

Hvilken dirigent?

Hans forfædre stammer fra Bretagne, men han blev født for 43 år siden i den næststørste by i et land, der siden 1931 har været medlem af Commonwealth. I sin fødeby studerede han klaver, komposition og orkesterledelse.

Han tog også en række masterclass-uddannelser på bl.a. de berømte Curtis Institute i Philadelphia og Julliard School i New York. Han har arbejdet med mange førende europæiske orkestre og ensembler og har tæt samarbejde med Berliner Philharmonikerne, Wiener Philharmonikerne, Det Bajerske Radio-Symfoniorkester og Chamber Orchestra of Europe, som han er æresmedlem af.

Han er en meget efterspurgt operadirigent. I årene 2000-2004 dirigerede han en række operaforestillinger i sin fødeby. I 2008 debuterede han på en af de mest præstigefyldte europæiske musikfestivaler i en opera, baseret på et drama af William Shakespeare, og senere vendte tilbage dér med en Mozart-opera. Siden dirigerede han operaforestillinger på bl.a. La Scala, Royal Opera House Covent Garden, Den Hollandske Opera and Wiener Staatsoper.

I september 2018, to år tidligere end planlagt, tiltræder han posten som musikchef for et af de verdensberømte operakompagnier. Udover den nye produktion af La traviata vil han i denne sæson varetage musikalsk ledelse af to operarepremierer: Debussys Pelléas og Mélisande og Poulencs Karmeliterindernes samtaler.

Han er nu i gang med at dirigere Mozarts sene operaer, der optages live på en musikfestival i en kurby beliggende i staten Baden-Württemberg i det sydvestlige Tyskland. CD-indspilningerne udgives på Deutsche Grammophon.

 

Løsning:

Yannick Nézet-Séguin

musikchef for MetropolitanOperaen i New York

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk