Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Løsning på operaquiz

September 2017
 

Hvilket operaensemble?

Dette ensemble i Des-dur (tempo larghetto), stammer fra 2. akt af en opera, uropført i en stor italiensk by med Fanny Tacchinardi Persiani i titelrollen. Ensemblet er bemærkelsesværdigt ikke kun for den fængslende musik, men også for det faktum, at det præsenterer en bred vifte af modstridende følelser såsom kærlighed, vrede, anger, sorg og fortvivlelse.

To takter med strygernes pizzicato giver startskuddet til ensemblet, der foregår under en bryllupsceremoni og begynder som duet mellem to mandlige protagonister, hvoraf den ene udtrykker kærlighed til sin udkårne, mens den anden beklager at han svigtede sin søster. Mændenes nært forbundne vokallinjer viser hvordan disse to fjender for første gang er forenet i medlidenhed.

Flere solister og koret slutter sig til. Den sungne tekst er fordelt på 4 vers, med hvert sine 8 linjer. Alle versene har forskellig tekst undtagen den sjette verselinje med ordene "Hun svæver mellem liv og død", der er ens i 3 af versene.

Ensemblet varer knap 4 minutter og munder ud i et storslået concertato med solisterne, koret og orkestret, der kulminerer med sopranens høje B. I 1908 blev ensemblet indspillet for første gang på grammofonplade og solgt for den nette sum af 7 dollar (ca. 170 dollar eller 1.100 kroner i nutidens penge).Løsning:

Sekstetten: Chi mi frena... fra Lucia di Lammermoor

af Gaetano Donizetti


Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk