Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Mellem vennerNy sæson på Den Jyske Opera

Sæson 2022-2023 på Den Jyske Opera

publiceret: 28.11.2021 12:20

Den Jyske Opera sigter efter at være vedkommende for alle, og inviterer til en ny sæson, der byder på en ikonisk musical i Hollywoods guldalder, en dobbeltopera med højspændt drama, en fortryllende forestilling for familier og børn fra 7 år og en gysende smuk musikalsk co-produktion med Aarhus Teater.
I sæson 2022-23 byder Den Jyske Opera på forestillinger i forskellige genrer og for publikum i forskellige aldre, livsstadier, samfundslag og sindelag.

Ikonisk musical

I august 2020 skulle den danske film- og teaterstjerne Tammi Øst skildre Norma Desmond i Andrew Lloyd Webbers ikoniske musical Sunset Boulevard. Forestillingen blev lagt ned pga. coronakrisen, men får nu sin premiere i august 2022.
I mellemtiden har publikum kunnet opleve den amerikanske musicalperformer Randy Diamond i Den Jyske Operas anmelderroste Inkognito Royal, og ham kan de nu møde igen i tæt samspil med Tammi Øst. I Sunset Boulevard spiller Randy Diamond en mislykket manuskriptforfatter, Joe Gillis, som fortrylles af en sky og glemt stumfilmstjerne, Norma Desmond (Tammi Øst).
Man kan se frem til at opleve livemusik i stor skala, når et stort internationalt ensemble indtager Store Scene i Musikhuset Aarhus sammen med Aarhus Symfoniorkester. Operachef Philipp Kochheim instruerer musicalen i en opsætning med mere end 85 medvirkende, mens den anerkendte musicaldirigent Andy Massey er i front for ensemblet, Den Jyske Operas Kor og Aarhus Symfoniorkester.
Premiere 12. august 2022. Sunset Boulevard spiller fem gange i Musikhuset Aarhus: 12., 13., 18., 19. og 20. august 2022. Synges på engelsk med danske overtekster.

Dobbeltopera med højspændt drama og glemt dansk perle

Den Jyske Opera forener et af operarepertoirets mest populære mesterværker, I Pagliacci, med en genfunden dansk perle, La Vendetta, som bliver den 5. opera i rækken af Den Jyske Operas Danske Serie. Asger Hameriks for længst glemte La Vendetta er den eneste danske opera, der nogensinde er blevet bestilt af det legendariske operahus La Scala i Milano. Hameriks La Vendetta er en nervepirrende thriller, der lige så godt kunne være skrevet som et manuskript til Netflix.
Ruggiero Leoncavallo er en af de komponister, som har fået den sørgelige skæbne kun at blive husket for ét bestemt værk: I Pagliacci, som til gengæld er blevet en af verdens hyppigst spillede operaer, og operaen fik øjeblikkelig succes efter sin uropførelse i 1892. I dobbeltoperaen La Vendetta / I Pagliacci opfører et kompagni meget lig Den Jyske Opera operaen La Vendetta, alt imens de er i fuld gang med prøverne til deres næste produktion: operaen I Pagliacci. Når den første forestilling er forbi, ”inviteres” publikum om bag scenen. Her udspiller der sig et højspændt drama blandt operaens ansatte med katastrofale følger.
Premiere 7. oktober 2022. La Vendetta / I Pagliacci kommer på Danmarksturné den 7. oktober – 3. december 2022 med premiere i Alsion, Sønderborg. Synges på italiensk med danske overtekster.

Fortryllende familieforestilling

Den Jyske Opera inspirerer forældre og bedsteforældre til at lade deres børn opdage musikkens og kunstens verden med en helt særlig opsætning af Mozarts udødelige Tryllefløjten. Tryllefløjten skyder Den Jyske Operas helt nye familieserie i gang. Ønsket med familieserien er at gøre det lettere for børn at finde deres vej ind i operaens vidunderlige og magiske verden. Måske kan en sjov, lille gennemgående Papageno-figur i Den Jyske Operas nye sæsonbog endda overbevise børnene om, at det er dém, der i februar 2023 tager de voksne med i hånden for at opleve et stort orkester og de bedste sangere i en familieforestilling, som ikke varer længere end en god børnefilm.
Familieforestillingen præsenterer nuværende og kommende Mozart-fans for alle de berømte melodier. Som prikken over i’et hentes orkestret op i øjenhøjde, så alle i salen kan opleve glæden ved at skabe den uendeligt smukke musik, som har fortryllet generationer af både børn og voksne. Tryllefløjten er for familier og børn fra 7 år og opføres på dansk i en bearbejdelse af dramaturg Camilla Hübbe, som i Den Jyske Operas sæsonbog udtaler: "Tryllefløjten og de klassiske ørehængere og historier, du møder som barn, tager du med dig som en indre skat [...] Musikken er med dig, så længe du lever." '
Premiere 2. februar 2023. Tryllefløjten kommer på Danmarksturné den 2. februar – 18. marts 2023 med premiere i Musikhuset Aarhus. Familieforestilling, ca. 1 time og 45 min. inkl. pause. Synges på dansk med danske overtekster.

Dracula genopstår

Den Jyske Opera og Aarhus Teater gik i 2020 sammen om at opføre en musikalsk storopsætning, som imidlertid blev lagt ned pga. coronakrisen. Nu realiseres deres fælles værk baseret på den stormfulde historie om Dracula i en gysende smuk musikalsk forestilling på Aarhus Teaters Store Scene i februar 2023.
Det bedste fra operaens og teatrets verden forenes: Skuespillere møder et stort operakor, som gennem intenst drama og berømt kormusik vil illustrere Draculas rejse gennem tiden. Komponist og lyddesigner Marcus Aurelius Hjelmborg er gået på rov i musikhistorien og låner fra Mozart, Verdi, Händel, Fauré og andre af de store klassiske komponisters korværker og dødsmesser, der fremføres af Den Jyske Operas Kor. Det hele sættes i scene af Martin Lyngbo, som i en årrække har kreeret stærkt roste og radikale teaterforestillinger. Aarhus Teaters husscenograf, Reumert-vinderen David Gehrt skaber det storslåede rum, mens franske kostumedesigner Mathilde Grebot, kendt fra bl.a. Inkognito Royal, skaber kostumerne til forestillingen. Skuespillerne fra Aarhus Teater offentliggøres senere.
Premiere 8. februar 2023. Dracula spiller i foråret 2023 på Aarhus Teaters Store Scene.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk