Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Mellem vennerElse Thomsen

Else Thomsen er død

publiceret: 13.02.2013 1:20

Med stor sorg modtog vi i bestyrelsen den triste meddelelse om Else Thomsens bortgang.

Hun har viet sit liv til opera. Siden åbningsforestillingen i marts 1947, opført af det nystiftede, entusiastiske operakompagni i Århus, har hun været en af Den Jyske Operas allermest trofaste støtter. Det var ganske få forestillinger i operaens 65 års levetid, som hun ikke har set. Men det var ikke nok for hende at være tilstede i salen som passiv tilskuer. Hun var ivrig operagænger, der diskuterede alle detaljer, roste eller kritiserede opsætninger og sangerpræstationer. Hendes viden om opera var enorm og hendes hukommelse mht. detaljer af de sete produktioner, forbløffede selv de mest garvede operafreaks.

Da Operaen fejrede sin runde fødselsdag i 2007 var Else naturligvis i Musikhusets Store Sal for at fejre sit personlige jubilæum sammen med operainstitutionen. Af operachefen fik hun overrakt en buket hvide roser og blev hyldet af publikum med stående klapsalver.

Hun havde en glubsk appetit på alt, der havde med opera at gøre; flere gange rejste hun til København - sidst for at se Ringen, og hun var hyppig deltager i mange operature til udlandet. Sin 75 års fødselsdag fejrede hun til Aida i Verona. I de seneste år havde hun besvær med både hørelse og syn, men var altid at finde allerforrest på tilskuerpladserne, når der var opera.

Else har været medlem af foreningen Den Jyske Operas Venner lige fra begyndelsen i 1957 og i næsten 20 år har hun arbejdet som sekretær i bestyrelsen, hvor hun med sit utrættelige engagement har bidraget til at udbrede interessen for opera blandt foreningens medlemmer. I 2008 forlod hun bestyrelsesposten og blev udnævnt til æresmedlem. Da var hun 90 år.

Mandag 11. februar 2013 om eftermiddagen forlod Else os for stedse. Vi vil savne hendes behagelige væsen, hendes store faglige viden og hendes varme hjerte.

Æret være hendes minde.

Bestyrelsen

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk