Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Mellem vennerPhilipp Kochheim

Ny chef for Den Jyske Opera

publiceret: 11.10.2016 16:00

Den Jyske Opera har i dag på et pressemøde i Musikhuset Aarhus præsenteret 46-årige Philipp Kochheim som ny operachef for Den Jyske Opera pr. 1. maj 2017.

Philipp Kochheim er pt. bosat i Berlin og har siden 2013 været operachef på Staatstheater Braunschweig. Før var han ansat som kunstnerisk chef på Staatstheater Darmstadt og har siden 1997 iscenesat og instrueret opera, musicals og teaterforestillinger i hele Tyskland. Philipp Kochheim blev udvalgt i et felt af 74 danske og internationale ansøgere.

Med ansættelsen af Philipp Kochheim kan Den Jyske Opera bygge videre på det høje kunstneriske niveau, den har opnået under Annilese Miskimmons ledelse. Takket være hende har Den Jyske Opera fået en endnu stærkere international profil med fokus på at skabe internationale produktioner og samarbejder med operahuse i Skandinavien og Europa. Den Jyske Opera skal fortsætte arbejdet med at gøre operaen mere tilgængelig og interessant for et bredere publikum, og her har Philipp Kochheim den rette erfaring og vision til at videreføre dette arbejde”, udtaler Dan Boyter, bestyrelsesformand for Den Jyske Opera.

Om udnævnelsen til kommende operachef for Den Jyske Opera udtaler Philipp Kochheim: ”Jeg vil arbejde målrettet med at vise, at opera er en levende, pulserende, udfordrende og nogle gange overvældende følelsesmæssig oplevelse. Det er en kunstart, som inspirerer og inspireres af næsten alle andre former for kunst, og er netop derfor også en kunstart for alle. Jeg ser frem til at blive en del af et nationalt turnerende operakompagni, som kommer ud og møder publikum. Nyt publikum omfatter naturligvis også de nye generationer, og jeg ønsker at fortsætte arbejdet med at sikre, at børn og unge får muligheden for at opleve opera. Mine oldeforældre kom fra Danmark, og jeg har altid været fascineret af den skandinaviske livsstil og kultur, så jeg glæder mig til flytte til Aarhus og ser frem til at bringe mine visioner i spil sammen med Den Jyske Opera”.

Philipp Kochheim vil i sin første sæson have til opgave at følge det repertoire til dørs, som den nuværende chef, Annilese Miskimmon, har lagt for sæson 2017/18. Repertoiret for sæson 2017/18 bliver offentliggjort i november 2016. Den efterfølgende sæson 2018/19 vil være Philipp Kochheims første som ansvarlig for det kunstneriske repertoire. Det præsenteres i efteråret 2017. Inden Philipp Kochheim den 1. maj tiltræder som operachef på Den Jyske Opera, har han en række opgaver i Tyskland, hvor han blandt andet instruerer Sweeney Todd på Staatstheater Braunschweig med premiere i november 2016.

Læs Philipp Kochheims biografi her.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk