Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringHollands Nationalopera

Hollands nationalopera kåret som årets bedste operahus

publiceret: 21.12.2023 8:10

En jury bestående af tyske musikjournalister har kåret Hollands nationalopera som årets bedste operahus i 2023 udgaven af det tyske magasin OPER!’s branchepriser. OPER! AWARDS er Tysklands eneste, uafhængige internationale prisuddeling for opera.

I begrundelsen lægger juryen vægt på kompagniets kunstneriske kurs under operachef Sophie de Lint, der fik ansvaret for operaen i 2018. Ifølge juryen har Lint formået at skabe et tidssvarende operahus: »Sofistikerede projekter og den rigtige tilgang samler mennesker fra forskellige oprindelser, baggrunde og interesser under husets fælles tag på Waterlooplein. Samtidig fastholdes dets kerneidentitet som operahus på forkant med både programlægning og publikums modtagelse og forankrer kunstformen i fremtiden«.

Juryen roser også nationaloperaens repertoire og casting: »Det fremragende udvalg af kunstnere og deres vellykkede sammensætninger til en bred kanon af sjældenheder, klassikere og virkningsfulde verdenspremierer gør hver ny produktion til en sand oplevelse af særlig kunstnerisk værdi«, skriver juryformand, Ulrich Ruhnke, i begrundelsen.

Alle tyve priser for bedste præstationer i 2023 uddeles ved en ceremoni på den hollandske nationalopera 29. januar, deriblandt prisen ‘Årets største irritationsmoment’.


(kilde: Klassisk )
Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk