Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringAnna Netrebko

Anna Netrebko aflyser rolledebut på Wiener Staatsoper

publiceret: 27.11.2021 13:10

Anna Netrebko meddelte i sidste uge, at hun var tvunget til at aflyse sin rolledebut som Abigaille i Wiener Staatsopers kommende opsætning af Nabucco.

Årsagen var et skulderproblem, der gjorde det nødvendigt med operation. Hun måtte modvilligt skuffe sit østrigske publikum med denne besked på de sociale medier: »Jeg har døjet med lammende smerter i mange måneder, og min læge har rådet mig til at få en akut operation og derefter påbegynde genoptræning for at løse problemet. Jeg er ked af at skulle undvære mit kære wienerpublikum og ser frem til at spille for jer igen meget snart«.

Operationen er nu overstået og ifølge et opslag på Facebook ser divaen igen lyst på fremtiden. »Kære venner! Tusind tak for jeres støtte! Mit helbred og min stemme er ok! Min skulder bliver snart fin og jeg vil igen optræde for jer. Love!«.

Hvis alt går, som Anna Netrebko forventer, er hun igen klar til kamp ved La Scalas premiere 7. december på Davide Livermores iscenesættelse af Verdis opera Macbeth, hvor hun skal synge partiet som Lady Macbeth. Chancen for at debutere som Abigaille får hun igen i januar i Royal Opera Houses opsætning af Nabucco.

Netrebko skulle oprindeligt have sunget rollen for første gang i The Mets corona-aflyste forestilling i forgående sæson, så man må håbe for den russiske sangerinde, at tredje gang bliver lykkens gang.

Netrebko fik forrige weekend endelig overrakt den forsinkede 2020 udgave af Polar Music Prize ved en gallakoncert i Stockholm. Prisjuryen valgte Netrebko, fordi hun befinder sig i en liga for sig selv, og i juryens begrundelse kan man bl.a. læse: »Stjernekvalitet har en dybere betydning i operaverdenen. At være en virtuos vokalist er ikke nok. Som kunstform handler opera også om at fange publikums opmærksomhed. Ingen i dag gør det bedre end operadivaen Anna Netrebko«.


(kilde: klassisk.org )
Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk