Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringLjudmila Monastyrska

Monastyrska tiljublet på the Met

publiceret: 6.05.2022 18:10

Den ukrainske sopran Ljudmila Monastyrska, som har overtaget uglesete Anna Netrebkos parti i The Mets aktuelle opsætning af Turandot, fik et varmt bifald efter sin optræden ved premieren lørdag aften. Og applausen efter tæppefald blev ikke mindre øredøvende, da hun blev kaldt ud på scenen for anden gang og havde draperet det ukrainske flag om sig.

Monastyrska har, ifølge New York Times, flere gange brugt sin position på den internationale operascene til at protestere over Putins krig i Ukraine. Blandt andet har hun kritiseret Netrebko for hendes kommunikative slingrekurs og sene afstandstagen til krigen og Putin, ligesom hun også har langet ud efter den russiske regering for de meningsløse drab på befolkningen i hendes hjemland. The Mets direktør, Peter Gelb, kalder sopranen en kraftfuld stemme for den ukrainske sag. Gelb kontaktede selv Monastyrska, for at spørge om hun ville overtage titelrollen i Turandot, efter han sendte Netrebko ud i mørket. Han har netop aftalt med den ukrainske sangerinde, at hun i den kommende sæson også overtager titelpartiet i genopsætningen af Tosca fra den russiske sopran Hibla Gerzmava, som støtter Putin og derfor er uønsket.

Den nuværende rolle som Turandot er Liudmyla Monastyrskas første på The Met siden 2017, hvor hun sang i en opsætning af Nabucco. Hun debuterede hos kompagniet i 2012 og optrådte i de næste fem år som fast gæstesolist i Aida, Tosca og Cavalleria Rusticana.

46-årige Monastyrska, som er født i Kyiv, fik sin første soliststilling ved den Ukrainske Nationalopera i 1998. I 2010 debuterede hun internationalt i Tosca på Deutsche Oper Berlin og har siden optrådt jævnligt på de store operascener i Milano, London og Wien.

(kilde: Klassisk)

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk