Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringAida Garifullina

Operadiva med 1 million følgere på IG

publiceret: 14.07.2021 12:30

Klassiske musikere og operasangere har de seneste år fundet vej til de sociale medier, og der er ingen tvivl om, at nogle af de mest flamboyante operastjerner også trækker flest følgere. Men én russisk diva slår dem alle, og det er ikke Anna Netrebko…

Sopranen Aida Garifullina har rundet en million følgere på Instagram og bliver dermed den første operastjerne, som når den milepæl, skriver Opera Wire. Netrebko har i skrivende stund “kun” 700.000 følgere på sin Instagram profil, som hun endda deler med gemalen, den aserbajdsjanske tenor Yusif Eyvazov.

Da Garifullina passerede den runde million, udsendte hun denne besked til de mange, trofaste følgere på det sociale medie: »En solrig god morgen til alle! Mine kære venner, der er allerede en million af jer, og det er simpelthen utroligt !!! Jeg er dybt taknemmelig for jeres kærlighed, tro og støtte! Ser frem til mange vidunderlige nye projekter forude. Jeg deler dem med jer meget snart !!! Indtil da giver jeg jer alle et kæmpe KNUS og ønsker jer den smukkeste dag !!!«.

Den canadiske avis The Globe and Mail har tidligere bragt historien om, hvordan de sociale medier bliver en stadig vigtigere scene for verdens operasangere. I 2018 gav en søgning på hashtagget #opera tre millioner operarelaterede opslag på Instagram. I dag er det tal oppe på næsten fem millioner. The Globe and Mails artikel beskriver, hvordan mediet er ved at udvikle sig til en platform for sangernes karriereudvikling, fordi det foto-bårne medie er godt egnet til branding.

I dag er det ikke ualmindeligt, at operahuse også skæver til stjernernes So-Me profiler, når de skal hyre sangere ind til nye opsætninger. Elizabeth Bowman, der har et pr-firma for klassiske kunstnere i Canada, siger til avisen: »Operahuse ser med særlig interesse på kunstnere, der har mange følgere, som de kan drage nytte af. Det hele handler om at få mest muligt ud af sangerne«.

Den dynamik har Aida Garifullina forstået til fulde, og hun er et efterspurgt navn i operahuse verden over. Et kig på hendes profil viser også, at hendes Instagram profil heller ikke er en uvæsentlig platform for hendes sideløbende modelkarriere for blandt andet modefirmaet Hugo Boss.


(kilde: Klassisk )
Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk