Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringThe Met

Cyberangreb lammer The Met

publiceret: 18.12.2022 10:10

Et omfattende cyberangreb mod The Met har lammet operahusets website og kostet hundredtusindvis af dollars i mistet billetsalg. Angrebet ramte også telefonsystemet samt husets interne mail- og lønsystem.

Den første melding fra kompagniet om uregelmæssigheder kom 6. december i et tweet: »Bemærk venligst: Vi oplever i øjeblikket netværksproblemer, der påvirker vores hjemmeside og telefonsystem. Vi forventer, at dette bliver løst inden for de næste par timer. Tak for jeres tålmodighed«. Dagen efter var omfanget og alvoren af angrebet blevet afklaret. I et nyt tweet lød det nu: »The Met har været udsat for et cyberangreb, som midlertidigt har påvirket vores netværkssystemer, deriblandt vores hjemmeside, billetkontor og telefonsystem. Alle forestillinger vil finde sted som planlagt«.

The Mets direktør, Peter Gelb, siger til New York Times, at angrebet har skabt fuldstændig kaos for operahuset, som er ved at forberede højtidsforestillinger i forbindelse med jul og nytår. »Intet fungerer, udover vores sangere og scene«, siger han til avisen. På denne tid af året omsætter The Mets online billetsalg normalt for næsten halvanden million kroner om dagen. Nødløsningen er blevet, at Lincoln Centre, som operahuset er en del af, har stillet deres website til rådighed for et begrænset billetsalg til reducerede priser. Publikum kan fortsat købe billetter over telefonen.

FBI er ved at undersøge, hvem der står bag det ødelæggende cyberangreb. New York Times kæder angrebet sammen med The Mets erklærede pro-ukrainske støtte. I Wien er Musikverein, der lægger scene til den traditionelle nytårskoncert, også ramt af cyberangreb. Koncerthuset oplyser til ORF, at en server i sidste uge blev angrebet med såkaldt malware. Online-billetsystemet har været nede siden, og publikum opfordres til at bruge telefon og mail i stedet.

(kilde: Klassisk)

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk