Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringPeter Schreier

Peter Schreier er død

publiceret: 28.12.2019 166:10

Den tyske tenor Peter Schreier er død, 84 år. Han døde i Dresden juledag.

Schreier blev regnet for en af verdens største tenorer i den 20. århundrede. Han kom fra det gamle DDR, men hans stemme var imidlertid også kendt uden for den kommunistiske stat, idet myndighederne gav ham tilladelse til at optræde uden for Østblokken.

Schreier trak sig tilbage som professionel operasanger og fra scenerne, da han blev 65 år. Han fortsatte dog som instruktør og som lærer, indtil hans helbred satte en stopper for det. I sine sidste år var han plaget af rygproblemer, og han var desuden diabetiker.

Schreier blev født i Meissen nær Dresden. De første skridt på karrierens stige tog han som otteårig, da han sang i drengekoret i Kreuzkirche i Dresden. Han sang i sin første opera i 1959. Som verdensberømt operasanger nåede han at synge på mange af de store scener rundt om i verden, herunder i New York, i Milano, Wien og Salzburg.

Ifølge nyhedsbureauet AFP var han bedst kendt for sine fortolkninger af Bach og Mozart, men hans repertoire omfattede også Wagner, og han sang på Bayreuth Festivalen i 1966.

Foreningens medlemmer kunne opleve Peter Schreier under den allerførste operatur til Hamborg. Han sang Lenskij i Pjotr Tjajkovskijs opera Jevgenij Onegin, iscenesat af Adolf Dresen.


(kilde: ritzau/dpa )
Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk