Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringPlacido Domingo

Domingo må opgive The Met

publiceret: 25.09.2019 17:10

The Met meddeler, at Plácido Domingo har indvilliget i at trække sig fra alle planlagte forestillinger i den nye sæson efter de verserende beskyldninger om sexchikane. Meddelelsen kommer dagen før sæsonpremieren, hvor Domingo skulle have sunget titelrollen i ‘Macbeth’ overfor Anna Netrebko. Operastjernen siger i en erklæring til pressen, at han aldrig mere kommer til at optræde på The Met, skriver nyhedsbureauet AP.

»Selvom jeg på det allerkraftigste bestrider de nylige påstande, der er fremsat om mig, og at jeg er bekymret for et miljø, hvor mennesker fordømmes uden behørig proces, tror jeg, efter at have reflekteret, at min optræden i denne opsætning af ‘Macbeth’ vil forstyrre mine kollegers hårde arbejde både på scenen og i kulissen. Som konsekvens heraf har jeg bedt om at måtte trække mig, og jeg takker The Mets ledelse for nådigt at imødekomme min anmodning. Jeg er glad for, at jeg i en alder af 78 år var i stand til at synge den vidunderlige titelrolle ved kostumeprøven på ‘Macbeth’, som jeg betragter som min sidste optræden på The Mets scene«, udtaler han i erklæringen.

Domingo, der altså ikke nåede længere end til kostumeprøven lørdag, har sunget 706 gange og optrådt som dirigent ved 169 forestillinger i sin karriere på The Met. Udover ‘Macbeth’ skulle han have optrådt fire gange i operahusets opsætning af ‘Madame Butterfly’ i november.

Beslutningen om at trække sig kommer ovenpå et følelsesladet personalemøde for kompagniets kor og orkester, hvor flere ansatte udtalte kritik af Domingo efter kostumeprøven. The Met har hidtil fastholdt, at Domingo er uskyldig, indtil andet er bevist. Det understregede direktør, Peter Gelb, overfor de ansatte ved personalemødet: »Vi tager påstandene meget alvorligt. For nogle mennesker er beskyldninger tilstrækkelige til at retfærdiggøre handlinger, men som institution tror The Met ikke på at gribe ind, før der er bekræftede beviser, hvilket hidtil ikke har været tilfældet«, siger han til AP.

Gelb sagde samtidig, at man på The Met følger to igangværende undersøgelser af de mange anklager meget opmærksomt og, at »vi er parate til handle, når grundlaget for en given sanktion er klarlagt«. The Met har lagt pres på L.A. Opera, hvor Domingo selv er chef, for at haste deres undersøgelse af anklagerne igennem. Man har også presset på hos kunstnernes fagforening, AMGA, der har iværksat deres egen undersøgelse i mistillid til, at L.A. Operas undersøgelse ikke er uvildig. Men sporene efter sagen med James Levine, kompagniets tidligere chefdirigent der sidste år blev fyret efter beskyldninger om sexchikane og overgreb, skræmmer tilsyneladende så meget, at man alligevel er nået til enighed om, at Domingo skal trække sig, selvom konklusionerne fra undersøgelserne endnu ikke ligger klar.

Som det fremgår benægter Plácido Domingo anklagerne, som han kalder »yderst bekymrende og, som de foreligger, unøjagtige«, dog uden at gå i detaljer.

Sidste nyt:

Plácido Domingo trækker sig som øverste leder af operahuset i Los Angeles. Han vil dermed heller ikke deltage som sanger i optrædener fremover. - Det skriver flere internationale medier, heriblandt Los Angeles Times.

Beslutningen er truffet, efter at en række kvinder for nylig trådte frem med anklager om sexchikane og upassende opførsel fra den verdensberømte sanger. »Nylige anklager, der er rettet imod mig i pressen, har skabt en atmosfære, hvor jeg ikke længere kan tjene dette kompagni, som jeg elsker så højt,« skriver Plácido Domingo i en pressemeddelelse. »Jeg vil fortsat arbejde for at rense mit navn, men jeg har besluttet, at det er bedst for LA Opera, hvis jeg trækker mig som øverste leder og fra mine planlagte optrædener for fremtiden,« tilføjer han.


(kilde: Klassisk)
Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk