Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringOPER! AWARDS

OPER! AWARDS

publiceret: 25.09.2019 21:30

Verdens største operaland, Tyskland, har først nu fået en egentlig operapris, ‘OPER! AWARDS’. Det er det førende tyske operamagasin, Oper, som står bag den nystiftede pris, der uddeles i 20 forskellige kategorier til nationale såvel som internationale kunstnere både på og bag scenen.

»Det er en absurd situation, at Tyskland, som har det største antal operahuse i verden, ingen pris har at ære de førende operakunstnere med. Der er tilsvarende, højt profilerede priser til film og teater, men ikke til opera. Det er på høje tid, at Tyskland får en passende, officiel hyldest til en af de mest komplekse og udfordrende kunstformer«, siger Ulrich Ruhnke, stifter og juryformand for ‘OPER! AWARDS’, ifølge Classical Source.

De nyindstiftede priser blev uddelt lørdag aften ved en galla i Konzerthaus Berlin af en otte personer stor jury bestående af anmeldere fra tyske aviser og magasiner. Den nye operapris vil fremover blive uddelt hver år.

‘OPER! AWARDS’, prisen med de store bogstaver, skiller sig ud ved et have et par anderledes priskategorier. Opéra national du Rhin i Strasbourg fik prisen for ‘Årets genopdagelse’ med opsætningen af Offenbachs ukendte opera-bouffe ‘Barkouf’ fra 1860, mens prisen for ‘Årets bommert’ gik til Staatsoper Berlin for forlængelsen af Daniel Barenboim som chefdirigent trods den massive, offentlige kritik af hans diktatoriske ledelsesstil.

»Årets bommert uddeles, fordi en stærkt tiltrængt fornyelse på Staatsoper Berlin udskydes i yderligere syv år, da den 82-årige Daniel Barenboim ikke ønsker at vige pladsen, selv efter 23 års tjeneste, og at man end ikke har søgt efter et alternativ«, lyder juryens begrundelse.

De vigtigste priser ved OPER! AWARDS

▪ Bedste kvindelige sanger: Joyce DiDonato
▪ Bedste mandlige sanger: Piotr Beczala
▪ Bedste operahus: Opernhaus Zürich
▪ Bedste dirigent: Joana Mallwitz
▪ Bedste orkester: Bayerisches Staatsorchester
▪ Bedste kor: Koret ved Bayerisches Staatsorchester


(kilde: Klassisk)
Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk