Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringPlácido Domingo som Nabucco i Dresden

Domingo afbryder sin debut i Semperoper i Dresden

publiceret: 3.07.2019 8:10

Optakten var måske ikke helt optimal, men det er alligevel noget af en historie, når en af operaverdenens allerstørste koryfæer må opgive halvvejs i sin scenedebut i et af Europas mest berømte operahuse.

Det var, hvad der skete, da Placido Domingo onsdag aften skulle synge titelrollen som Nabucco i Semperoper Dresdens premiere på Verdis opera. Efter første akt måtte en influenzaramt Domingo kaste håndklædet i ringen og overlade resten af forestillingen til dubleanten Markus Marquardt.

Semperopers direktør Peter Theiler var aftenens allerførste mand på scenen med en bøn til publikum om forståelse for, at den sløje stjerne ville forsøge at gennemføre for nedsat kraft. Efter pausen måtte direktøren så igen på scenen, denne gang for at præsentere afløseren.

Domingos problemer med helbredet begyndte allerede ugen inden, hvor han måtte aflyse sin sidste optræden i Macbeth i Berlin. Ifølge Opera Gazets anmelder var det også en tydeligt bleg Domingo, der indtog scenen på premiereaftenen i Dresden.

Det har nok heller ikke hjulpet, at den 78-årige sanger først fik en kortfattet sceneinstruktion kun to timer før, tæppet gik. At Domingo så skulle optræde i Madrid dagen efter for derefter at returnere til Semperoper igen pinsesøndag, må kaldes for stram planlægning.


(kilde: Klassisk)
Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk