Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringRosa Feola som Elvira

Fornem pris til Puritanerne

publiceret: 6.01.2015 22:10

Den britiske begejstring for Puritanerne, sådan som chefen for Den Jyske Opera, Annilese Miskimmon, satte den op på Welsh National Opera i Wales i efteråret 2015, vil åbenbart ingen ende tage. Operaen har netop vundet den engelske Whats On Stage-pris for bedste nye produktion i 2015. I begrundelsen hedder det bl.a., at forestillingen er en triumf for instruktøren Annilese Miskimmon. Hendes fantasifulde vision pustede nyt liv i det, der let kunne have været et døende stykke bel canto.

Også den italienske sopran Rosa Feola vandt en pris for sin udførelse af den krævende hovedrolle som Elvira i den klassiske historie om kærlighed pa tværs af fjendtlige linjer, der knap så klassisk ender nærmest lykkeligt. Annilese Miskimmon var i konkurrence med bl.a. Kasper Holtens opsætning af den polske komponist Karol Szymanowskis opera Król. Roger (Kong Roger) på Royal Opera House i London. Den britiske avis The Guardian har også sat Puritanerne på sin liste over de bedste klassiske oplevelser i 2015.

Forestillingen, som Den Jyske Opera har lavet i samarbejde med Welsh National Opera, har premiere i Musikhuset Aarhus den 17. august i år med Henriette Bonde-Hansen i rollen som Elvira. De ovrige sangere offentliggøres til foraået.


(kilde: JyllandsPosten)
Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk