Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringMichael Boder

Tysk ledelse på Det Kgl. Teater

publiceret: 22.05.2012 13:40

Det Kongelige Teater har nu udnævnt to nye chefer.

Ny operachef bliver tyske Sven Müller, der er valgt ud af en ansøgerfelt på 41 kandidater. Han har været konstitueret i stillingen, siden Keith Warner på dramatisk vis sagde op i protest mod nedskæringer. Og den nye operachef er sig også bevidst om den store opgave, som er at skabe ro og tillid. I en pressemeddelelse siger han: »Det seneste halve år har været turbulent og trukket store følelsesmæssige veksler i alle vores ensembler. Min første opgave er at genskabe den tryghed, der er en forudsætning for alt kunstnerisk mod. Den tryghed vokser ud af tre ting: Klar og visionær kunstnerisk retning, gensidig tillid, og omsorg for de mennesker, der er drivkraften bag det hele«. Sven Müller har siden 2008 været ansat som ensemblechef på Det Kongelige Teater og var forud den ansættelse både viceoperachef og operachef på operaen i Graz samt viceoperachef for Sao Carlo Operaen i Lissabon. »Med Sven Müller ved roret får vi et menneske, der besidder en sjælden kombination af egenskaber: Stærkt kunstnerisk drive og indsigt, personlig integritet og et empatisk, kompetent og erfaringsbaseret forhold til ledelse af og i en kunstnerisk virksomhed«, siger Stine Bosse, bestyrelsesformand for Det Kongelige Teater.

Den nye chefdirigent er ligeledes tyske Michael Boder, der kommer fra en stilling som musikchef ved Gran Teatro del Liceu i Barcelona. Det Kongelige Kapel har været uden chef, siden Michael Schønwandt forlod stillingen for et år siden. Egentlig skulle den tjekkiske dirigent, Jakob Hrusa, have tiltrådt, men han valgte - efter Keith Warners opsigelse - at trække sig. 54-årige Boder har tidligere dirigeret Det Kongelige Kapel, bl.a. de to operaværker af Alban Berg, Wozzeck og Lulu og senest Richard Strauss' Kvinden uden Skygge. I de kommende sæsoner vil han både skulle dirigere flere operaer og koncerter og fungere som kunstnerisk rådgiver. De to har tidligere samarbejdet om opsætningerne af begge Bergs operaer på Det Kongelige Teater.

Sven Müller tiltræder stillingen som operachef 1. juni 2012, mens Michael Boder tilknyttes teatret som chefdirigent og kunstnerisk rådgiver primo august.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk