Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringBreaking the Waves

Breaking the Waves som opera

publiceret: 17.08.2016 9:40

Det er ikke kun Susanne Biers film, Brødre, der bliver udsat for opera. Lars von Triers prisbelønnede drama Breaking the Waves får verdenspremiere som opera, når Opera Philadelphia i september opsætter komponisten Missy Mazzolis spritnye stykke med samme titel. Produktionen vækker en vis opsigt i operaverdenen, da programnoterne advarer mod både »groft sprog« og »eksplicit seksuelt indhold«.

Handlingen er baseret på filmens melodrama om den unge Bess’ betingelsesløse kærlighed til Jan og hendes opgør med sin religiøse baggrund i det skotske højland. Det originale manuskript til filmen, som blev von Triers internationale gennembrud, er skrevet af instruktøren selv i samarbejde med forfatteren og dramatikeren Peter Asmussen. Breaking the Waves vandt i 1996 juryens specialpris i Cannes, og Emily Watson, der spillede Bess, blev året efter nomineret til en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle.

Amerikanske Missy Mazzoli er huskomponist ved Opera Philadelphia, librettoen er lavet af Royce Vavrek og James Darrah står for instruktion. Hovedrollerne som Bess og Jan synges af sopran Kiera Duffy og baryton John More.


(kilde: Klassisk)
Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk