Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringBikubenfonden

Årets Reumert 2015

publiceret: 29.06.2015 10:10

Årets Reumert er hele Danmarks scenekunstpris. Hvert år uddeles 26 priser i 16 forskellige kategorier, bl.a. Årets Opera og Årets Sanger. Årets Reumert blev indstiftet og uddelt første gang i 1998 af Bikubenfonden.

Årets Opera 2015
Prisen gives til den bedste opera, der opføres inden for juryens bedømmelsesperiode. Der bliver lagt vægt på forestillingens vellykkethed indenfor sin genre, på fremførelsen af musik og sang såvel som på de skuespilmæssige præstationer samt på forestillingens kunstneriske helhed. Forestillinger, der er koproduceret sammen med udenlandske teaterkompagnier, kommer i betragtning i den sæson, hvor forestillingen har dansk premiere.

Årets Opera blev Andre bygninger opført på Den Fynske Opera.
Kan en opera om overvågningssamfundet serveres med charmerende lethed? Ja, af komponisten Andy Pape - med et ødselt sangerhold, forunderlig musik, vild energi, anarkistisk humor og poesi. Et dansk bud på en nyklassiker.

De øvrige nominerede var: Ottone in Villa, Concerto Copenhagen og Babel af Athelas Sinfonietta.

Årets Sanger 2015
Der bliver lagt vægt både på den sanglige og den sceniske fortolkning af rollen, på udtrykkets kunstneriske og tekniske kvaliteter samt på samspillet med de øvrige medvirkende. Prisen kan både tildeles opera-, musical- og operettesangere m.fl.

Årets Sanger blev Johan Reuter for sin præstation i Saul og David på Det Kongelige Teater.
Maskulin, magtbegærlig, skinsyg og rørende. Denne bredskuldrede Kong Saul og hans kamp mod Gud troede vi på. Hans potente stemmepragt og monumentale autoritet nåede helt ud til bageste rækkeog lige ind i sjælen.

De øvrige nominerede var Andrea Pellegrini i Babel, Athelas Sinfonietta og Maria Skuladottir i Ole Lukøje på Fredericia Teater.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk