Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringCecilia Bartoli

Bartoli til Salzburg

publiceret: 27.09.2010 22:50

Hvem skulle have troet det? Den 44-årige italienske mezzosopran Cecilia Bartoli overtager fra 2012 den kunstneriske ledelse af den årlige pinsefestival i Salzburg.

I øjeblikket er den berømte dirigent Riccardo Muti chef, men efter 2011 vil han have udtømt sit specielle repertoire af sjældne operaer fra Napoli. I 2012 overtager Alexander Pereira ledelsen af de store sommerfestivaler i Salzburg, og han har også de mindre pinsefestivaler under sig. Han har på operaen i Zürich haft et spændende samarbejde med Bartoli, og han er parat til at overlade hende ansvaret i Salzburg.

Det er ganske vist ikke officielt endnu, men kilder i Salzburg udtrykker sig på en måde, så vi godt tør sige, at sådan bliver det. Bartoli vil fortsat udforske barokken og bel canto sangen, som hun også har gjort det på en række pladeindspilninger.

Cecilia Bartoli modtog 16. juni i år Leonie Sonnings Musikpris i København, og hun vender tilbage. Også i Århus har hun haft store succeser. I disse dage synger Cecilia Bartoli med tilsvarende succes titelpartiet i Händels oratorium "Semele" på det historiske Theater an der Wien i Wien. Det førstnævnte Wien står for den lille flod Wien, som løber gennem byen Wien. Som Semele triumferer hun både med sine funklende koloraturer og en charmerende scenepræstation. (kilde: Morgenavisen JyllandsPosten)


Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk