Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringDogme Opera

To mænd frem for en diva

publiceret: 13.05.2007 14:50

Har du oplevet to fantastisk veloplagte kunstnere, sopranen Elsebeth Dreisig og pianisten Thomas Rischel, til foreningens jubilæumskoncert forleden og har lyst til at gense begge artister plus deres tenorkollega Jan Lund på slap line, så må du gribe chancen og se forestillingen To mand frem for en diva i Helsingør Theater. De kalder det Dogme Opera og har påtaget sig den vanskelige, nærmest umulige opgave at lave en opfølger på en gigantisk, enestående og jordskredagtig succes.

Se blot denne håndfuld af avisudklip:

- Serveret i et kvikt, muntert og særdeles velsunget potpourri. Dejlig underholdning...
- Det hele er smukt bundet sammen med overraskende farvesammensætninger og -skift...
- Ovre vestpå ville de måske sige blandede bolcher på den fede måde...
- Det er næppe så få nye opera-fans, to sangere og en pianist har hjulpet frem med denne fine forestilling...
- Stor charme og fantastiske sangstemmer...
- Kai Normann-Andersen må fryde sig i den himmel, Elsebeth Dreisig og Jan Lund følte sig så nær i en af dansk filmhistories største klassikere...
- Helt i overensstemmelse med dogmefilmen Festen, må publikum til sidst træffe et valg...
- Herlig og meget original drejning...
- Ganske få virkemidler blev anvendt med stor opfindsomhed...


Dogme Operaen har sprængt alle grænser for operaen som selvhøjtidelig, stillestående og elitær kunstart. I denne forestilling: søger de om muligt at trække en højtravende kunstart ned i øjenhøjde, og ind i menneskesjælene.

Musikken stilles til rådighed af fortrinsvis afdøde mestre, som forsikrer, at de på forhånd afskriver sig ethvert ansvar, samt krav på honorar.

Gruppen påtager sig at give publikumet operaens historie fra hulemandens primalskrig, over senere tiders mere polerede udgydelse, til vore dages… interessante skrål – alt dette på blot to små timer! Man kan risikere at høre uddrag af: Carmen, Popea’s kroning, La Traviata, Frøken Nituche, Hoffmans Eventyr, Rigoletto, Danske filmperler, Julius Cæsar, Tosca, En uropførelse og meget, meget mere… Som titlen antyder, bringer forestillingen også temaerne stjernenykker og kunstnernes ligestilling på scenen i spil – om de tre medvirkende formår at slutte i harmoni? - Se det selv...

Hvem har sagt at opera er kedelig...?.

Forestillingen spilles i Helsingør Theater i Den Gamle By i Århus lørdag 2. juni og søndag 3. juni, begge dage kl. 16. Billetter kan bestilles på Billetnet (tlf. 7015 6565) og i Musikhuset Aarhus (tlf. 8940 4040). De kan også købes ved indgangen til teatret fra en time før koncerten. Prisen er 160 kr.

Sidste nyt! DogmeOpera kommer med OlsenBanden-Operaen i Go' Morgen Danmark på TV 2 - tirsdag den 29. maj, kl. ca. 8.30.
Nu bliver ca. 13 min. af To mand frem for en Diva vildt berømt, når DogmeOpera præsenterer deres OlsenBanden-opera i TV2. Gå ikke glip af denne lille forsmag til Dogmeoperas forestilling, der slutter denne sæsons turné i Helsingør Theater i Den Gamle denne weekend.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk