Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringKasper Holten

Kasper Holten forlader the Royal Opera House i London

publiceret: 9.12.2015 22:50

Alex Beard, administrerende direktør for Royal Opera House i London (ROH), annoncerede i morges, at operadirektør Kasper Holten vil forlade chefposten ved udgangen af ​​marts 2017.

I et brev til personalet har Kasper Holten skrevet følgende:

Kære kollegaer,
jeg har besluttet at forlade min stilling ved the Royal Opera House i London i marts 2017. Jeg elsker at arbejde på ROH - og med alle de fantastiske kollegaer her - og det føles meget smertefuldt at give slip på det i 2017. Men da jeg flyttede til London, havde min partner og jeg ingen børn. Det har vi nu, og efter megen overvejelse har vi besluttet, at vi ønsker at være tættere på vores familier og gøre København til vores hjem, hvor børnene vil vokse op og gå i skole. Så da Alex
(Alex Beard, red.) tilbød mig en forlængelse af min kontrakt i yderligere fem år ud over sommeren 2016 har jeg besluttet kun at bede om en forlængelse på syv måneder, der giver ROH tid til at finde min afløser og for mig at fortsætte arbejdet, så længe som muligt. Jeg vil derfor forlade min stilling i marts 2017, efter Tony (Antonio Papano, red.) og jeg viser vores nye produktion af Wagners Mestersangerne her på ROH.
Men mit arbejde er ikke færdigt, så undlad venligst at gøre for mange lykønskninger helt endnu! Jeg vil fortsætte med at arbejde hårdt for Operaen, indtil den dag, jeg forlader teatret, og Tony og jeg vil lave stærk plan for Operaen indtil 2020 og fremefter, med et varieret repertoire og mange spændende nye produktioner.
Det er med et meget tungt hjerte, at jeg sender disse linjer, men denne beslutning har været uundgåeligt for mig. Jeg er dybt taknemmelig for ROH og alle jer for den fantastiske eventyr, det har været at arbejde her - og vil fortsat være et stykke tid endnu!
De varmeste hilsener
Kasper

Antonio Pappano, musikchef for the Royal Opera sagde: 'Kasper Holten har været helt elektrisk i al den tid på the Royal Opera House, og har demonstreret en uhyggelig energi, udholdenhed og vision for fremtiden for vores store institution. Mit samarbejde med ham på Szymanowskis Król Roger var en af ​​de mest frugtbare oplevelser jeg har haft i min tid på dette teater. Jeg er meget ked af, at han har besluttet at forlade os, da det er et stort tab for vores virksomhed, og for mig personligt. Jeg sender ham og hans familie de allerbedste ønsker for fremtid. Tak Kasper for alt, hvad du har givet ROH'.

Alex Beard, Operaens administrerende direktør tilføjede: 'Kasper Holten er en vidunderlig kollega og en god ven, og bringer ekstraordinær energi og vision som operadirektør. Jeg havde håbet på at arbejde sammen med ham igennem til 2020 og derefter, men jeg forstår og respekterer hans grunde til at flytte tilbage til København. Selvom det er trist, at Kasper vil forlade os, er jeg glad for, at han har accepteret at forlænge sin kontrakt indtil hans nye Mestersangerne præsenteres her i 2017.'

Kasper Holten var operachef i København i godt ti år, hvorefter han fik jobbet, et af branchens mest prestigefyldte, i London, og han har selv skabt flere forestillinger til huset, mens han har været der. Holtens afløser på direktørposten formodes at kunne finde snarest muligt.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk