Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringJonas Kaufmann

Jonas Kaufmann - superstjerne i tenorfaget

publiceret: 01.03.2008 14:00

Nogle gange fordeler Vorherre sine gaver temmelig skævt. Tag nu Jonas Kaufmann, som har fået det hele: en imponerende sangstemme, medfødt musikalitet, et sundt helbred, godt humør, en flot profil, gnistrende øjne og lækkert hår. Kort sagt en oplagt operastjerne.

Med udseende som en italiensk fotomodel og en stemme, der spænder vidt, er den unge stjernetenor en overvældende oplevelse. Ikke hver dag kommer den slags stortalenter forbi. Noget af det mest bemærkelsesværdige er, at han mestrer et meget bredt repertoire. Han kan synge tung tysk opera af Wagner, hudløse italienske arier af Puccini og Verdi og puste nyt liv i sjældne franske operaer. Han nægter at specialisere sig, for hans stemme kan bruges til det meste. Kaufmann har den solvarme, muskelstærke, fleksible middelhavsklang, der skal til at synge Verdi. Man taber simpelthen underkæben flere gange, mens man lytter til Romantic Arias, som placerer Kaufmann effektivt på tenorverdenskortet med stemmepragt, som minder både om Fritz Wunderlich og Plácido Domingo.

Han er 38 år, er født i München, hvor han afsluttede sine sangstudier. Han deltog i masterclasses hos James King, Hans Hotter og Joseph Metternich. Hans professionelle karriere begyndte på Staatstheater i Saarbrücken i 1994. Kort tid efter blev han inviteret til at synge i de største tyske operahuse i Stuttgart, Hamburg og Berlin. Hans første internationale optræden fandt sted på Lyric Opera i Chicago, Pariser Operaen og La Scala Operaen i Milano. I 1999 debuterede han på Salzburg Festivalen i en ny opsætning af Busonis Dr. Faust. De sidste 4-5 år har han sunget på de store internationale scener og skabt postyr med sin tenorstemme og intense scenefremtræden. Af en tenor af være er hans stemme mørk og mandig, men har samtidig en flot, ringende højde, som man kan høre det i f.eks. Puccinis Så kold den lille hånd er. Det er åbningsnummeret på den nye cd med romantiske arier.

Jonas Kaufmann er gift og har tre børn.

Vi forbereder et musikalsk portræt af den charmerende tenor, som præsenteres for medlemmerne onsdag 17. september.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk