Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringPeter Lodahl

Spændende fremtid for Peter Lohdal

publiceret: 25.07.2008 14:10

Den unge danske tenor Peter Lodahl, som kommer fra det frodige midtjyske sangermiljø omkring Herning, er godt på vej frem i tysk opera. Det var et tilfælde, at Peter Lodahl fulgte sin lillebror til optagelsesprøve i Herning Kirkekor som 12-årig i Herning og fik sin operadebut som 20-årig. Men det er ikke tilfældigt, at han har skrevet 2-årig kontrakt med et af Tysklands førende operahuse, Komische Oper i Berlin, hvor han med succes har sunget hovedpartierne i Mozarts Cosi fan tutte, Bortførelsen fra Seraillet og Tryllefløjten, da Operaen fejrede Mozarts 250-år. Tryllefløjten var i øvrigt sat i scene af Hans Neuenfels, som har fået ekstra aktualitet som iscenesætter af den Idomeneo, som Deutsche Oper i Berlin først tog af programmet af angst for uroligheder, men som operaen siden blev nødsaget til at tage op alligevel.

Kontrakten med Komische Oper er blevet forlænget i endnu et år. I den kommende sæson skal han i Berlin synge tenorpartiet i en scenisk opførelse af Mozarts Requiem, Alfredo i La Traviata, også instrueret af Neuenfels, samt Rodolfo i La Bohème i en genopsætning af Andreas Homokis produktion. Han ser også rigtig frem til at skulle synge Rinaldo i Glucks Armida, som Calixto Bieto (ham med toiletterne på scenen i Maskeballet i København) skal sætte op. "Bietos forestillinger er ikke nødvendigvis skabt for at behage publikum, og gør det heller ikke altid, man han arbejder forrygende med personinstruktion" - siger Peter Lodahl.

Efter sæsonen i Berlin har han valgt at vende tilbage til Danmark, hvor han fra august 2009 er blevet ansat på Det Kongelige Teater.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk