Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringJake Gyllenhaal og Heath Ledger i Brokeback Mountain

Brokeback Mountain som opera

publiceret: 6.07.2008 13:30

Brokeback Mountain, fortællingen om hemmelig kærlighed mellem to cowboys, der lever i ægteskab med hver sin kone, vandt tre oscars som film. Nu bliver historien til en opera.

Den amerikanske komponist Charles Wuorinen tager næste år hul på at skabe en operaversion af filmen. Han har dog ikke planer om at læne sig op ad filmudgaven, men snarere Annie Proulx’ novelle, som filmen bygger på. I novellen er de omgivelser, som hovedpersonerne lever i, mere trøstesløse og barske end i filmen, siger komponisten, som mener, at der ikke er grund til at gøre fortællingen for sukkersød. "Lige siden jeg stødte på Annie Proulxs usædvanlige historie første gang, har jeg haft lyst til at lave en opera ud af den." siger Wuorinen ifølge Reuters i en pressemeddelse og fortsætter: ”Disse fyre er fanget i et miljø, der vil knuse dem, socialt og fysisk. Det er en fantastisk tragedie, der leverer det typiske operaemne: ulykkelig kærlighed. Hvis folk vil gøre det til en bøsseopera, så er det fint med mig. Men for mig er det et menneskedrama”.

Operaen forventes at få premiere på New York City Opera i løbet af forårssæsonen 2013. Det vil dermed være anden gang, at Charles Wuorinen får en verdenspremiere på New York City Opera. Sidst var det med en operaudgave af Salman Rushdies Harun og eventyrhavet i 2004.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk