Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkring
Carmen

Sæsonen 2009/2010 på Den Kongelige Opera

publiceret: 6.03.2009 13:20

Den Kongelige Opera har offentliggjort repertoiret for den kommende sæson. Der venter det danske operapublikum et alsidigt og ambitiøst program med fire af operalitteraturens hovedværker blandt seks premierer: Piotr Tjajkovskijs Eugen Onegin, Georges Bizet Carmen, Richard Strauss’ Ariadne på Naxos og Richard Wagners Tannhäuser.
Den nye sæson ser således ud:

PREMIERER:
Eugen Onegin - Tjajkovskijs stærke og smukke opera baseret på en af verdenslitteraturens store klassikere i Peter Konwitschnys roste iscenesættelse. Chefdirigent Michael Schønwandt står i spidsen for et hold af fremragende solister med bl.a. Palle Knudsen, Ylva Kihlberg, Niels Jørgen Riis og Hanne Fischer. Det er en koproduktion med Slovak National Theater fra Bratislava.

Carmen - Bizets berømte opsætning fra Glyndebourne Festival Opera i England, skabt af David McVicar, som har iscenesat Titus og Poppeas Kroning på Det Kongelige Teater. Den Kongelige Operas unge mezzosopran Elisabeth Jansson debuterer i titelpartiet alternerende med to internationale sangere af høj karat, Ekaterina Semenchuk og Stella Grigorian. 

Ariadne på Naxos - Den internationale stjerneinstruktør Robert Carsen gæster Det Kongelige Teater for første gang med en sin berømmede iscenesættelse, der undersøger kunstens væsen og slår bro mellem de to halvdele i operaen på en hidtil uset og tankevækkende måde. Det er en koproduktion med Bayerische Staatsoper i München.

Tannhäuser - Nu fortsætter rejsen i Wagners univers med den intense og tragiske fortælling om en mand, der går til  grunde i sin splittelse mellem kunst og kærlighed i en helt ny iscenesættelse af Kasper Holten.

Lastens Vej - Stravinskijs dæmonisk-komiske opera fra 1951 er en sprudlende melodisk parafrase over klassiske komponisters stil med komponistens helt eget twist. Forestillingen iscenesættes af David Radok i koproduktion med GöteborgsOperan.

Jephtha - Efter Händel-succeserne Julius Cæsar og Partenope følger Den Kongelige Opera op med Händels oratorium, der i hænderne på den kontroversielle og højt anerkendte engelske instruktør Katie Mitchell opføres scenisk som en opera. Koproduktion med Welsh National Opera og English National Opera.

REPREMIERER:
Der er 4 repremierer: Lucia di Lammermoor, Pelléas og Mélisande, Tryllefløjten og Elektra.

GRUPPEBILLETTER:
Bestyrelsen har valgt 3 operaer: Ariadne på Naxos (lørdag 5. december 2009, kl. 12), Tannhäuser (søndag 24. januar 2010, kl. 15) og Carmen (søndag 16. maj 2010, kl. 15), som spilles som matinéforestillinger i Operaen på Holmen. På den måde kan man bekvemt nå at komme hjem samme aften uden at bekoste en overnatning i hovedstaden, der ellers vil gøre operaoplevelsen dyrere. Vi forsøger at reservere gruppebilletter til disse forestillinger, afhængig af medlemmernes interesse. Den kan angives på bestillingskuponen her på nettet ved at følge dette link (husk at logge ind som medlem!). De angivne billetpriser med rabat er for de bedste pladser i Operaen. Forudsætning for gruppebestilling er, at vi sælger mindst 25 billetter pr. forestilling. Det Kgl. Teaters billetkontor træffer afgørelsen primo juli. Straks efter informerer vi medlemmerne om udfaldet af reservationen.

Som udgangspunkt formidles billetterne uden fællestransport. Opnår vi tilstrækkelig tilslutning til de udvalgte forestillinger, bestiller vi en bus, der kan transportere os til og fra hovedstaden. Fristen for tilkendegivelser udløber 15. april 2009, men jo hurtigere vi modtager medlemmernes ønsker, des bedre billetter får vi reserveret.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk