Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringPlácido Domingo

Domingo modtager Birgit Nilsson-pris

publiceret: 11.03.2009 19:20

Inden sin død i 2005 lod den svenske operasanger Birgit Nilsson oprette en pris i sit navn. I år bliver den uddelt for første gang, og den går til den spanske verdenstenor Plácido Domingo. Der er tale om den største pris i klassisk musik overhovedet - 1 million dollar. Nilsson valgte også selv den første modtager og lagde navnet i en forseglet konvolut, som nu er åbnet.

I begrundelsen for tildelingen af Birgit Nilsson Prisen kaldes Domingo "en af historiens største operasangere", og det ville fru Nilsson ikke synes var for meget - hun optrådte flere gange sammen med Domingo. Første gang var i 1969 ved en opførelse af Tosca, og senere udtalte hun: "Placido klarede det fornemt. Han var en utroligt god Cavaradossi, han spillede flot - han var simpelt hen partiet, elskede partiet, og oven i det sang han vidunderligt."

Domingo har sunget 128 forskellige roller og er dermed en af historiens mest alsidige tenorer. Han optræder også som dirigent og er direktør for både Washington National Opera og Los Angeles Opera.

"Hvordan kan jeg udtrykke hvor beæret jeg er, hvor dybt personligt jeg er rørt, og hvor meget denne pris betyder for mig!" - siger Domingo i sin kommentar til tildelingen.

Der er planlagt en ceremoni i Stockholm i slutningen af året. Og fra nu af vil prisen blive uddelt hvert andet eller tredje år. Nilsson Classical Music Prize skal gå til en udøvende kunstner inden for klassisk musik eller opera. Prisen kan gives til to personer, der så deler præmiesummen, men ingen kunstnere kan vinde prisen to gange.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk