Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringMorten Frank Larsen

Morten Frank Larsen headhuntes til The Met

publiceret: 27.07.2008 10:10

Var han skuespiller, svarede det til, at Nicole Kidman eller Julia Roberts forlangte at få ham som partner i den næste Hollywood-succes.

Den danske operasanger Morten Frank Larsen får nu sin amerikanske debut, der kan betyde et gennembrud i USA. For hans førsteoptræden på den anden side af Atlanterhavet sker på Metropolitanoperaen i New York sammen med Renée Fleming. Sidste år erstattede han nemlig med kort varsel Thomas Hampson i Zürich-opsætningen af Richard Strauss' opera Arabella med den amerikanske operadiva i titelrollen. Den danske baryton skabte med sin præstation stor opmærksomhed hos publikum, i pressen og ikke mindst hos kollegaen Renée Fleming. Hun blev så betaget af Morten Franks formåen, at hun nu insisterer på, at det også bliver ham, der står ved hendes side som Mandryka når Arabella om tre år skal opføres i New York.

"Det betyder alt for mig, at min karriere nu får lov til at udfolde sig til USA. For det er et engagement, hvor der er stor fokus på grund af Renée Fleming og Metropolitan. Der er ingen tvivl om, at det får større betydning, end hvis jeg skulle synge i Dallas eller i Houston," siger en glad og forventningsfuld Morten Frank Larsen, der bor fast i Wien, hvor han er engageret på Volksoper, ligesom han synger jævnligt på den berømte Wiener Staatsoper. Hans karriere har hidtil båret ham til andre store europæiske operahuse. Den har udviklet sig støt og roligt fra det ene engagement til det næste, hvor opsætninger konstant har resulteret i nye muligheder efterfølgende opad til næste niveau.

Hvordan Morten Frank klarer sig som Mandryka, kan man vurdere ved selvsyn, idet Arabella-forestillingen fra Zürich med de to sangere netop er udkommet på dvd. Det er en kritikkerrost opsætning iscenesat af Götz Friedrich og dirigeret af Franz Welser-Most.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk