Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringSven Müller

Ny ensemblechef til Det Kgl. Teater

publiceret: 24.06.2008 17:10

Det kongelige Teater har ansat en ensemblechef ved navn Sven Müller til at varetage det store musikalske og kunstneriske potentiale, som især Operaen og Balletten rummer, i international sammenhæng. Det var et enigt ansættelsesudvalg på Det Kgl. Teater, der indstillede Sven Müller til jobbet efter samtale med få udvalgte kandidater.

Sven Müller indgik i et bredt internationalt felt af ansøgere med mange kvalificerede iblandt, hvilket vidner om en stor interesse for og viden om Den Kongelige Operas arbejde i udlandet. Sven Müller er 43 år og kommer fra stillingen som viceoperachef for Sao Carlo Operaen i Lissabon, og har inden da arbejdet i en årrække som både viceoperachef og operachef på operaen i Graz. Han har en bred vifte af erfaringer og kompetencer fra sit arbejde i forskellige funktioner i disse og andre operahuse, og har med sine erfaringer som ansvarlig for såvel casting, rekruttering af dirigenter som kunstnerisk planlægning – beskæftiget sig med netop de områder, Ensemblechefen forventes at skulle arbejde mest med.

Operachef Kasper Holten udtaler: ”Jeg glæder mig meget over, at Sven Müller har søgt – og nu også takket ja til jobbet. Det bliver en vigtig styrkelse af vores kunstneriske arbejde at have en mand med så mange erfaringer og kompetencer, og jeg tror og håber, at han bliver en vigtig sparringspartner både for mig selv og for alle kunstnerne i huset. Hvis vi skal løfte Den Kongelige Operas internationale profil og kunstneriske ambitionsniveau yderligere i de kommende år og udnytte det store potentiale, som vores kunstneriske ensembler stadig rummer, så er det afgørende at sætte fokus på især den musikalske kvalitet af hver eneste forestilling, og her er Sven Müllers erfaringer et perfekt match for os. Han har tidligere selv arbejdet som musiker, som operainstruktør og i mange år med kunstnerisk administration og planlægning såvel som casting. Dermed kender han jobbet fra ”begge sider”, hvilket er netop det, vi leder efter.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk