Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringRenée Fleming

Renée Fleming modtager Polar Musikprisen

publiceret: 25.06.2008 9:30

Sopranen Renée Fleming, der har fejret triumfer over det meste af verden, modtager Polar Musikprisen 2008 på 1 mio. svenske kroner sammen med rockbandet Pink Floyd. Prisen overrækkes af Sveriges kong Carl XVI Gustaf ved en tv-transmitteret (Sveriges TV4) ceremoni den 26. august.

Udpegelsen af Renée Fleming som værdig til at modtage prisen, er for at anerkende hendes stemme, der "ikke kender sidestykke og har en unik stilistisk bredde". Det hedder ydermere at: "Både kendere og det almindelige publikum er blevet blændet af skønheden ved hendes bløde og naturlige stemme, som er lige smidigt i hvert register og udviser følsomhed på hver eneste tone. Hun påtager sig opgaver i hele operarepertoiret lige fra Händel til helt nykomponerede værker, altid med lethed og brillant kontrol".

Polar Prisen blev grundlagt i 1989 af en af populærmusikkens store managernavne, Stig Anderson, der havde en vigtig rolle i ABBAs succes. Prisens navn stammer fra Andersons pladeselskab Polar Records. Sidste år tildeltes den svenske pris til komponisten Steve Reich og jazzsaxofonisten Sonny Rollins; længere tilbage finder man prominente navne som Valery Gergiev, Dietrich Fischer-Dieskau, György Ligeti, Led Zeppelin, Sir Paul McCartney, Dizzy Gillespie og Bruce Springsteen på listen.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk