Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringBo Skovhus

Skovhus' 20 års scenejubilæum

publiceret: 3.01.2009 13:00

Bo Skovhus fejrer i disse dage sit 20 års scenejubilæum. Siden sit sensationelle, internationale gennembrud i 1988, hvor han sang titelrollen i Mozarts Don Juan på Wiens Volksoper, har han optrådt på verdens førende operascener og koncertsteder. Som operasanger er han vidt berømmet for en lang række hovedpartier i operaer rækkende fra Mozart (Don Juan, Greven og Guglielmo) over Wagner (Wolfram, Kurwenal og Amfortas) til Berg (Wozzeck) og Britten (Billy Budd), ligesom han har fejret triumfer med operetterne Flagermusen (Eisenstein), Greven af Luxembourg (titelrollen) og Den Glade Enke (Danilo). Men også som liedsanger er hans ry legendarisk. Hans specialer er værker af Mahler og Zemlinsky, skandinavisk musik samt tyske romantiske lieder. Han har arbejdet sammen med verdensdirigenter som Abbado, Barenboim, Conlon, Dohnanyi, Gardiner, Harnoncourt, Sawallisch, Tate og Thielemann og optrådt med pianister som Helmut Deutsch, Andreas Haefliger, Leif Ove Andsnes, Christoph Eschenbach og Daniel Barenboim.

I anledning af jubilæet er Bo Skovhus på forsiden af det tyske operablad Opernglas. Inde i bladet kan man læse et langt interview med sangeren, under titlen "Es geht immer besser", som er Skovhus' aktuelle motto.

I det seneste år har Bo Skovhus bl.a. sunget Grev Almaviva i Claus Guths sensationelle nyopsætning af Figaros Bryllup ved Salzburger Festspiele, Eisenstein i Flagermusen i Chicago og barytonpartiet i Zemlinskys Lyriske Symfoni med Concertgebouw-orkestret i Amsterdam. Han kunne endvidere i sæson 2008/09 opleves som Kurwenal i Wagners Tristan og Isolde ved festivalerne i Glyndebourne og Baden-Baden, som Graven i Strauss' Capriccio i Wien, havde rolledebut som Beckmesser i Wagners Mestersangerne på Semperoperaen i Dresden og som Mandryka i Strauss’ Arabella i Hamburg. Hans operaplaner for den nærmeste fremtid omfatter bl.a. Mestersangerne i Barcelona, Eugen Onegin i Berlin, Flagermusen i Mannheim, Cosi fan tutte (Don Alfonso) i Salzburg, Ifigenia på Tauris (Orest) i Hamburg, Figaros Bryllup i New York, Don Giovanni i Oviedo, Tristan og Isolde i Wien og Barcelona samt Hermann Waltershausens opera Oberst Chabert (efter Balzac) på Deutsche Oper i Berlin.

For sin optræden blev han hædret med mange priser og i april 1997 blev han udnævnt som ”Kammersänger” ved Wiener Staatsoper.

Bo Skovhus blev sidste forår udnævnt til adjungeret professor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Der er ingen formelle pligter knyttet til dette hverv, men typisk afholder adjungerede professorer på konservatorierne en årlig masterclass for de studerende. Den første masterclass med Bo Skovhus afholdes i disse dage i januar på Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums nye domicil på Rosenørns Allé.

Bo Skovhus er solist ved den store gallakoncert den 17. januar i forbindelse med indvielsen af det nye koncerthus i DR Byen. Koncerten overværes af blandt andre Dronning Margrethe, Prins Henrik og kronprinsparret og transmitteres til radiolyttere, seere og netbrugere på DR1, P2, P3, P4 og dr.dk.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk