Medlem log-ind     
til forsiden indhold send os en mail find os på Facebook sitemap

Rundt omkringRolando Villazón

Rolando Villazón aflyser al optræden

publiceret: 4.07.2009 12:50

Først aflyste han sine optrædener i Lucia di Lammermoor på The Met i New York i slutningen af januar. Så aflyste han resten af opførelserne af Donizettis Elskovsdrikken samme sted og et par Werther-forestillinger i Paris. Bagefter kom  meddelelse om, at den mexicanske tenor Rolando Villazón aflyser alle sine engagementer resten af året. Inklusive den annoncerede og totalt udsolgte koncert i Tivolis Koncertsal 15. august, som også skulle transmitteres på Plænen uden for koncertsalen. Angela Gheorghiu er den nye stjerne i koncerten til sommer.

Aflysningen skyldes, at tenoren har fået en cyste på stemmebåndene, der skal opereres bort senere på måneden. Det er kun godt et år siden, den 37-årige tenor kom tilbage efter et halvt års pause på grund af en stemmekrise. Han sang i Tivoli i august sidste år, men aflyste også sin optræden der i sommeren 2007.

Der er fundet en ny dato for Villazóns besøg i Tivoli: søndag 8. august 2010, men nu er også denne nye koncert i fare. Villazóns manager har netop meddelt, at tenoren er nødsaget til fortsat at afløse en række engagementer langt ud i 2010. Således synger Joseph Calleja Hoffmanns parti i Offenbachs opera Hoffmanns fortællinger på the Met i december 2009 og januar 2010. Villazons role i Idomeneo på Nationaloperaen i Paris i januar 2010 overdrages til Charles Workmann. Også Anna Netrebko har sendt afbud til Ilia-rollen i samme opera og bliver erstattet af Tamar Iveri. Så langt frem i tiden som maj 2010 rakker Villazóns afbud. Således kommer han heller ikke til at synge i den nye opsætning af Carmen med Elina Garanca og Anna Netrebko på Wiener Staatsoper.

Den Jyske Operas Venner ▪ Agernvænget 4 ▪ 8330 Beder ▪ tlf. 2460 7593 ▪ mail@djo-venner.dk